Przekąska po Włosku – Mozzarella, Pomidorki, Oliwa i Bazylia #1

Przekąska po Włosku – Mozzarella, Pomidorki, Oliwa i Bazylia

Składniki:
  • Bagietka z masłem i czosnkiem:
  • 1 bagietka BakerVille z masłem i czosnkiem
  • Grzanka kanapeczka koktajlowa:
  • 200 g mozzarelli
    (pokrojonej w plasterki)
  • 200 g pomidorków koktajlowych
    (pokrojonych na połówki)
  • Kilka świeżych listków bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • Sól i pieprz do smaku
Przepis:
  • Bagietka z masłem i czosnkiem:
    Bagietkę BakerVille z masłem i czosnkiem pokrój na małe kromki i grilluj lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 5-7 minut, aż będą chrupiące i lekko złociste.
  • Grzanka kanapeczka koktajlowa:
    Na każdej kromce chrupiącej bagietki ułóż plaster mozzarelli. Na mozzarelli umieść połówkę pomidorka koktajlowego. Skrop każdą grzankę oliwą z oliwek. Posyp świeżymi listkami bazylii, dopraw solą i pieprzem do smaku.
  • Podawanie:
    Na dużym talerzu lub desce ułóż przygotowane grzanki z mozzarellą, pomidorkami, oliwą i bazylią.