Burger z Grillowanym Bakłażanem #1

Burger z Grillowanym Bakłażanem

Składniki:
  • 1 bułka do burgerów BakerVille Rustic Style
  • 1 plaster grillowanego bakłażana
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 plaster sera feta
  • Liść szpinaku
  • Plaster pomidora
  • 1 łyżka hummusu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
Przepis:
  • Bułkę przekrój na pół i podgrzej. Plaster bakłażana posmaruj oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem, a następnie grilluj przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż będzie miękki i lekko złocisty. Na dolnej części bułki rozsmaruj hummus, ułóż liść szpinaku, plaster bakłażana, plaster pomidora i plaster sera feta. Przykryj górną częścią bułki.
  • Podawanie:
    Podawaj od razu po przygotowaniu, aby cieszyć się świeżością i pełnią smaku. Burger z grillowanym bakłażanem to doskonały wybór na wegetariański posiłek.