
Burger z Grillowanym Bakłażanem
Składniki:
- 1 bułka do burgerów BakerVille Rustic Style
- 1 plaster grillowanego bakłażana
- Sól i pieprz do smaku
- 1 plaster sera feta
- Liść szpinaku
- Plaster pomidora
- 1 łyżka hummusu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Przepis:
-
Bułkę przekrój na pół i podgrzej. Plaster bakłażana posmaruj oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem, a następnie grilluj przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż będzie miękki i lekko złocisty. Na dolnej części bułki rozsmaruj hummus, ułóż liść szpinaku, plaster bakłażana, plaster pomidora i plaster sera feta. Przykryj górną częścią bułki.
-
Podawanie:Podawaj od razu po przygotowaniu, aby cieszyć się świeżością i pełnią smaku. Burger z grillowanym bakłażanem to doskonały wybór na wegetariański posiłek.