
Bagietka z Masłem i Czosnkiem, Mięso z Kurczaka z Grilla, Warzywa Grillowane i Grzanka Grillowana
Składniki:
- Bagietka z masłem i czosnkiem:
- 1 bagietka BakerVille z masłem i czosnkiem
- Mięso z kurczaka z grilla:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- Sól i pieprz do smaku
- Warzywa grillowane:
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 cukinia
- 1 bakłażan
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
- Grzanka grillowana z bagietki:
- Kilka kromek bagietki BakerVille z masłem i czosnkiem
Przepis:
-
Bagietka z masłem i czosnkiem:Bagietkę BakerVille z masłem i czosnkiem podgrzej w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie chrupiąca i złocista.
-
Mięso z kurczaka z grilla:Piersi z kurczaka natrzyj oliwą z oliwek, papryką wędzoną, tymiankiem, solą i pieprzem. Grilluj na średnim ogniu przez około 6-8 minut z każdej strony, aż będą dobrze ugotowane i lekko zrumienione.
-
Warzywa grillowane:Papryki, cukinię, bakłażana i cebulę pokrój na większe kawałki. Warzywa skrop oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem. Grilluj na średnim ogniu przez około 8-10 minut, aż będą miękkie i lekko zrumienione.
-
Grzanka grillowana z bagietki:Kromki bagietki BakerVille z masłem i czosnkiem grilluj na grillu przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż będą chrupiące i lekko zrumienione.
-
Podawanie:Na talerzu ułóż kawałki grillowanego kurczaka i warzywa. Obok połóż podpieczoną bagietkę z masłem czosnkowym oraz grillowane grzanki.