
Bagietka z Masłem i Czosnkiem oraz Sałatka z Rukolą, Burakiem, Serem Feta i Orzechami Włoskimi
Składniki:
- Bagietka z masłem i czosnkiem:
- 1 bagietka BakerVille z masłem i czosnkiem
- Sałatka:
- 100 g rukoli
- 1 średni burak
(ugotowany i pokrojony w kostkę) - 100 g sera feta
(pokrojony w kostkę) - 50 g orzechów włoskich
(posiekanych) - 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- Sól i pieprz do smaku
- Podpieczone grzanki z bagietki:
- Kilka kromek bagietki BakerVille z masłem i czosnkiem
- 1 łyżka oliwy z oliwek
(opcjonalnie)
Przepis:
-
Bagietka z masłem i czosnkiem:Bagietkę BakerVille z masłem i czosnkiem podgrzej w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie chrupiąca i złocista.
-
Sałatka:W dużej misce wymieszaj rukolę, pokrojonego buraka, ser feta i posiekane orzechy włoskie. W małej miseczce połącz oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sól i pieprz. Polej sałatkę przygotowanym sosem i delikatnie wymieszaj, aby wszystkie składniki się połączyły.
-
Podpieczone grzanki z bagietki:Kromki bagietki BakerVille z masłem i czosnkiem, jeśli są potrzebne, podpiecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 5-7 minut, aż będą chrupiące i lekko złociste. Możesz skropić je oliwą z oliwek, jeśli chcesz uzyskać dodatkową chrupkość.
-
Podawanie:Na talerzu ułóż porcję sałatki z rukolą, burakiem, serem feta i orzechami włoskimi. Obok połóż kawałki podpieczonej bagietki z masłem czosnkowym oraz grzanki.