Przekąska Bruschetta (Pesto, Pomidorki Koktajlowe, Bazylia) #1

Przekąska Bruschetta (Pesto, Pomidorki Koktajlowe, Bazylia)

Składniki:
  • Bagietka z masłem i czosnkiem:
  • 1 bagietka BakerVille z masłem i czosnkiem
  • Bruschetta:
  • 100 g zielonego pesto
    (dostępne w sklepie lub domowe)
  • 200 g pomidorków koktajlowych
    (pokrojonych na połówki)
  • Kilka świeżych listków bazylii
    (posiekanych)
  • 1 ząbek czosnku
    (drobno posiekany)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku
Przepis:
  • Bagietka z masłem i czosnkiem:
    Bagietkę BakerVille z masłem i czosnkiem pokrój na kromki i grilluj lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 5-7 minut, aż będą chrupiące i lekko złociste.
  • Bruschetta:
    Pomidorki koktajlowe umieść w misce, dodaj posiekany czosnek, oliwę z oliwek, sól i pieprz do smaku. Delikatnie wymieszaj, aby pomidorki były równomiernie pokryte. Na każdej kromce chrupiącej bagietki rozsmaruj równomiernie warstwę zielonego pesto. Na wierzchu ułóż przygotowane pomidorki koktajlowe i posyp świeżo posiekaną bazylią.
  • Podawanie:
    Na dużym talerzu lub desce ułóż przygotowane bruschetty.