Fish Burger z Sosem Tatarskim #1

Fish Burger z Sosem Tatarskim

Składniki:
  • 1 bułka do burgerów BakerVille Classic
  • 1 filet z białej ryby (np. dorsz)
  • 1/4 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • Sól i pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Liść sałaty
  • Plaster pomidora
  • Sos tatarski:
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka posiekanych ogórków konserwowych
  • 1 łyżka posiekanej cebuli
  • Sok z 1/4 cytryny
  • Sól i pieprz
Przepis:
  • Bułkę przekrój na pół i podgrzej. Filet z ryby dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na oliwie z oliwek po 3-4 minuty z każdej strony, aż będzie złocisty. Wymieszaj składniki sosu tatarskiego. Na dolnej części bułki ułóż sałatę, filet z ryby, plaster pomidora i nałóż sos tatarski. Przykryj górną częścią bułki.
  • Podawanie:
    Podaj od razu po przygotowaniu, aby cieszyć się pełnią smaku i świeżością.
  • Dodatkowe wskazówki:
    Możesz dodać plasterki awokado dla dodatkowej kremowości. Aby wzbogacić smak, spróbuj dodać kilka kropli ulubionego ostrego sosu.