Łososiowa Przekąska - Serek Śmietankowy, Koperek, Ogórek, Łosoś Wędzony #1

Łososiowa Przekąska - Serek Śmietankowy, Koperek, Ogórek, Łosoś Wędzony

Składniki:
  • Bagietka z masłem i czosnkiem:
  • 1 bagietka BakerVille z masłem i czosnkiem
  • Przekąska:
  • 200 g serka śmietankowego
  • 1 pęczek świeżego koperku
    (drobno posiekany)
  • 1 średni ogórek
    (pokrojony w cienkie plastry)
  • 100 g wędzonego łososia
    (pokrojony w cienkie plastry)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Sok z 1/2 cytryny
Przepis:
  • Bagietka z masłem i czosnkiem:
    Bagietkę BakerVille z masłem i czosnkiem pokrój na kromki i grilluj lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 5-7 minut, aż będą chrupiące i lekko złociste.
  • Przekąska:
    Serek śmietankowy umieść w miseczce, dodaj posiekany koperek, sól, pieprz i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki się połączą. Na każdej kromce chrupiącej bagietki rozsmaruj równomiernie warstwę serka śmietankowego z koperkiem. Na wierzchu ułóż plasterki ogórka i plastry wędzonego łososia. Dopraw do smaku solą i pieprzem, jeśli potrzeba.
  • Podawanie:
    Na dużym talerzu lub desce ułóż przygotowane przekąski z serkiem śmietankowym, koperkiem, ogórkiem i wędzonym łososiem.