
Łososiowa Przekąska - Serek Śmietankowy, Koperek, Ogórek, Łosoś Wędzony
Składniki:
- Bagietka z masłem i czosnkiem:
- 1 bagietka BakerVille z masłem i czosnkiem
- Przekąska:
- 200 g serka śmietankowego
- 1 pęczek świeżego koperku
(drobno posiekany) - 1 średni ogórek
(pokrojony w cienkie plastry) - 100 g wędzonego łososia
(pokrojony w cienkie plastry) - Sól i pieprz do smaku
- Sok z 1/2 cytryny
Przepis:
-
Bagietka z masłem i czosnkiem:Bagietkę BakerVille z masłem i czosnkiem pokrój na kromki i grilluj lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 5-7 minut, aż będą chrupiące i lekko złociste.
-
Przekąska:Serek śmietankowy umieść w miseczce, dodaj posiekany koperek, sól, pieprz i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki się połączą. Na każdej kromce chrupiącej bagietki rozsmaruj równomiernie warstwę serka śmietankowego z koperkiem. Na wierzchu ułóż plasterki ogórka i plastry wędzonego łososia. Dopraw do smaku solą i pieprzem, jeśli potrzeba.
-
Podawanie:Na dużym talerzu lub desce ułóż przygotowane przekąski z serkiem śmietankowym, koperkiem, ogórkiem i wędzonym łososiem.