Łupek z 4 Dipami w Małych Miseczkach do Maczania Grzanek z Bagietki #1

Łupek z 4 Dipami w Małych Miseczkach do Maczania Grzanek z Bagietki

Składniki:
  • Bagietka z masłem i czosnkiem:
  • 1 bagietka BakerVille z masłem i czosnkiem
  • Dip zielone pesto:
  • 100 g zielonego pesto
    (dostępne w sklepie lub domowe)
  • Dip guacamole:
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 mała czerwona cebula
    (drobno posiekana)
  • 1 pomidor
    (drobno posiekany)
  • Sok z 1 limonki
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • Sól i pieprz do smaku
  • Dip paprykowy:
  • 1 czerwona papryka
    (upieczona, obrana ze skórki i posiekana)
  • 100 g kremowego serka
  • 1 ząbek czosnku
    (drobno posiekany)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Dip serowy:
  • 100 g sera cheddar
    (startego)
  • 100 g kremowego serka
  • 2 łyżki mleka
  • Szczypta chili w proszku
    (opcjonalnie)
Przepis:
  • Bagietka z masłem i czosnkiem:
    Bagietkę BakerVille z masłem i czosnkiem pokrój na kromki i grilluj lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 5-7 minut, aż będą chrupiące i lekko złociste.
  • Dip guacamole:
    Awokado rozgnieć w miseczce. Dodaj posiekaną czerwoną cebulę, pomidora, sok z limonki i posiekaną kolendrę. Dopraw solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszaj.
  • Dip paprykowy:
    Upieczoną i obraną ze skórki czerwoną paprykę zmiksuj z kremowym serkiem, posiekanym czosnkiem i oliwą z oliwek. Dopraw solą i pieprzem do smaku, aż uzyskasz gładką konsystencję.
  • Dip serowy:
    W małym rondelku podgrzej kremowy serek z mlekiem na małym ogniu, ciągle mieszając, aż serek się rozpuści i masa stanie się gładka. Dodaj starty cheddar i mieszaj, aż ser się rozpuści i dip będzie jednolity. Możesz dodać szczyptę chili w proszku dla pikantnego smaku.
  • Podawanie:
    Na dużym łupku lub desce ułóż małe miseczki z trzema dipami: zielonym pesto, guacamole, paprykowym i serowym. Obok rozłóż chrupiące grzanki z bagietki BakerVille z masłem i czosnkiem, gotowe do maczania w dipach.