
Burger z kozim serem i rukolą
Składniki:
- 1 bułka do burgerów BakerVille Brioche Style
- 125 g mielonej wołowiny
- Sól i pieprz do smaku
- 1 plaster koziego sera
- Garść rukoli
- Plaster pomidora
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka musztardy dijon
Przepis:
-
Bułkę przekrój na pół i podgrzej. Mieloną wołowinę dopraw solą i pieprzem, uformuj kotlet i smaż na średnim ogniu przez około 4-5 minut z każdej strony. Na ostatnią minutę smażenia połóż plaster koziego sera, aby się roztopił. Na dolnej części bułki rozsmaruj musztardę dijon, ułóż garść rukoli, kotlet z kozim serem, plaster pomidora i polej miodem. Przykryj górną częścią bułki.
-
Podawanie:Podawaj od razu po przygotowaniu, aby cieszyć się świeżością i pełnią smaku. Burger z kozią serem i rukolą to doskonały wybór na elegancki i smaczny posiłek.