Burger z kozim serem i rukolą #1

Burger z kozim serem i rukolą

Składniki:
  • 1 bułka do burgerów BakerVille Brioche Style
  • 125 g mielonej wołowiny
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 plaster koziego sera
  • Garść rukoli
  • Plaster pomidora
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy dijon
Przepis:
  • Bułkę przekrój na pół i podgrzej. Mieloną wołowinę dopraw solą i pieprzem, uformuj kotlet i smaż na średnim ogniu przez około 4-5 minut z każdej strony. Na ostatnią minutę smażenia połóż plaster koziego sera, aby się roztopił. Na dolnej części bułki rozsmaruj musztardę dijon, ułóż garść rukoli, kotlet z kozim serem, plaster pomidora i polej miodem. Przykryj górną częścią bułki.
  • Podawanie:
    Podawaj od razu po przygotowaniu, aby cieszyć się świeżością i pełnią smaku. Burger z kozią serem i rukolą to doskonały wybór na elegancki i smaczny posiłek.